Dil Seçiniz
Telefon
WhatsApp
      Turkish English French German Russian Arabic

Adres

Çağlayan mahallesi, Barınaklar bulvarı, Rıza Apartmanı , No:31 , Kat:1, Daire:1 Muratpaşa / Antalya

E-mail

info@liondreamestate.com

Telefon

+90 536 999 80 80

Antalya'nın tüm bölgelerine hizmet vermekteyizdir. 

Eylül 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla yabancıların Türk vatandaşlığına geçişine ilişkin bazı düzenlemeler yapıldı. 2018'de yürürlüğe giren yasa ile yabancıların vatandaşlık edinmelerine imkan tanıyan yatırım programında, Türkiye'de vatandaşlık ücreti 250.000 $ olarak belirlenmişti.

13 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni düzenleme ile Türk Vatandaşlığı programı için minimum satın alma tutarı 400.000 $ olmuştur.

Türkiye'de en az 400.000 $ değerinde gayrimenkul alan ya da noterden 400.000 $ değerinde mülk satın alma taahhüdünde bulunan yabancılar doğrudan Türk Vatandaşı olabilecekler.

Yatırım Yoluyla Vatandaşlık

2018 yılında Türk Hükûmeti, Türk vatandaşı olmak isteyenler için yeni bir sistem başlattı.
Bu sisteme göre, Türkiye’de en az 400.000 $ gayrimenkul satın alan veya en az 500.000 $ yatırım yapan yabancılara yaptıkları yatırımlara 3 yıl boyunca dokunmamak kaydıyla Türk vatandaşlığı verilmektedir.
Sabit sermayeye en az 500.000 $ yatırım yapan veya 50 Türk personeli çalıştıranlar da bu sistemden faydalanabilir.

 
Turkuaz Kart Sistemi

2017 yılında tanıtılan Turkuaz kart sistemi, bilim insanı, sanatçı ve sporcu gibi kişileri ülkeye çekmek için ve yabancı yatırımcı, sermaye sahiplerinin Türkiye’de çalışma ve ikamet izni konusunda karşılaşabilecekleri engellerin ve uzun bürokratik süreçlerin ortadan kaldırılmasını sağlayan bir sistemdir. Ayrıca bu sistemle Türk vatandaşlığına da başvuru mümkündür.

 
Gayrimenkül ve Oturma İzni Sahipleri

Türkiye'de 5 yıllık ikamet izni alan ve bu iznin 5 yılını kesintisiz bir şekilde Türkiye’de geçiren herhangi bir mülk sahibi vatandaşlığa başvurabilir. 5901 sayılı Kanunun 11 inci maddesi kesintisiz oturma izni için gereklilikleri listeler. Mülk değeri için minimum bir tutar yoktur.

 
Doğum ile Kazanılan Vatandaşlık

Türk anne ve Türk babadan Türkiye sınırları içinde doğarak Türkiye Cumhuriyeti kütüğüne kaydolmak en kolay yoldur. 403 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun birinci maddesine göre, ebeveynlerinden birinin Türk olan bir ailede doğan vatandaşların bir kerede vatandaşlık alma hakkı vardır.
Ek olarak, eğer bir anne ve babanın Türk vatandaşlığı başvuruları onaylanırsa bu başvuru hakkı çocuklara da verilir. Ayrıca, Türk vatandaşlığını kaybetmiş olanlar da bu haktan yararlanabilir.

 

Evlilik Yolu ile Kazanılan Vatandaşlık

Birçok yabancı, bir Türk vatandaşıyla 3 yıl süren evliliğinden sonra Türk vatandaşlığı elde etmektedir. Başvuru sahiplerinde, aile birliği içinde evliliği sürdürmek, evlilik birliğine zarar verebilecek davranışlardan kaçınmak ve ulusal güvenlik veya kamu düzeni için tehdit teşkil etmemek gibi bazı koşullar aranmaktadır.

  • Tapunun aslı veya fotokopisi
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi (TC kimlik numarası görünmeli)
  • İlgili belediyeden alınmış gayrimenkulün emlak değerini yani rayiç bedeli belirten belge
  • Tapu işlemlerini başkası -örneğin gayrimenkul danışmanı- yapıyorsa vekaletname
  • Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) belgesi

Tapu devri tüzel kişiler üzerinden yapılacaksa başka belgeler de istenir:

  • Vergi levhası aslı ve fotokopisi
  • İmza sirküleri
  • Son yönetim kurulu seçiminin bulunduğu sicil gazetesi örneği
  • Taşınmaz mallarla ilişkili yetki ve yetkililerin kimlik bilgilerinin bulunduğu yetki belgesi
  • Satışı vekil yapacaksa vekaletname

Taşınmazın Tapu Senedi Belgesi veya köy/mahalle, ada, parsel, bina, bağımsız bölüm bilgisi.

Kimlik belgesi veya pasaport (Gerektiğinde tercümesi ile birlikte).

İlgili Belediyeden alınan taşınmazın ”Emlak Rayiç Değeri Belgesi”

Taşınmaz Değerleme Raporu.

Binalar için zorunlu deprem sigortası poliçesi.

Satıcı şahsın 1 adet, alıcı yabancının 2 adet fotoğrafı (son 6 ay içinde, 6×4 ebadında).

Türkçe bilmeyen taraf varsa yeminli tercüman.

* Öncelikle, satış konusunu oluşturan taşınmaz ile ilgili satışa engel olabilecek herhangi bir haciz, ipotek gibi kısıtlamanın bulunup bulunmadığı Tapu Müdürlüklerinden sorgulanmalıdır. Gayrimenkulün satışı için taşınmaz üzerindeki kısıtlamalar, satışa engel değildir. Ancak satın alan yabancı için aleyhe sonuçlar doğurur.

* Alınacak evin imar durumu kontrol edilmelidir.

* Alınacak evi satan kişi ile tapu sahibi kimlik ile kontrol edilmelidir ve sahte vekaletnameler konusunda dikkatli olunmalıdır.

* Alınacak arsa ise niteliği oldukça önem arz etmektedir. Tarım arazilerinin düşük bedel göstererek alınması durumunda ön alım hakkı davası açılarak gösterilen bedel üzerinden komşu parsel tarafından alınması durumu söz konusu olabilmektedir.

* Muhtemel dolandırıcılara karşı dikkatli olunmalıdır.

* Bir yabancının Türkiye’de ev satın alabilmesi için ikametgah iznine sahip olması gerekmez.

* Gayrimenkul alma konusunda red almış olan yabancılar, Tapu Müdürlüğe bağlı Bölge Müdürlüğüne itirazda bulunabilirler. Gerekli şartları taşıdığından emin olan yabancıların itiraz hakkını kullanmaları yararlarına olacaktır.

* Gayrimenkul alım satımı sürecinde herhangi bir uyuşmazlık yaşanır ise ilgili mahkemelerde dava açılmalıdır.

Deneyimli ekibimiz ile sizin tüm sorunlarınızı çözmeye hazırız.   Sizin fikirlerinizi önemser ortak fikir üretiriz. Deneyimimiz sayesinde sizin için en doğru olanı  bulmaya çalışırız.

Emlak Danışmanı Olmak İster Misiniz?

Kariyerinizi ve büyümenizi geliştirmenize yardımcı olacağız.
İnsan Kaynakları