Dil Seçiniz
Telefon
WhatsApp
      Turkish English French German Russian Arabic

Belediyeye Ev Bildirimi Nasıl Yapılır?

Haberler
Belediyeye Ev Bildirimi Nasıl Yapılır?

Belediyeye Ev Bildirimi Nasıl Yapılır?

Belediyeye verilmesi gereken beyanlar bulunmaktadır. O beyanlar arasında ev bildirimi bulunmaktadır. Taşınmaz mal sahibi olan kişiler bu taşınmaz mallarını belediyeye bildirmek zorundadır. Bu mal beyanı nüfus cüzdanı fotokopisi, adres ve telefon numarası, kapak dosya ve tapu fotokopisi ile yapılmaktadır.

Eğer satın alınan gayrimenkul inşaat halinde ise inşaatın bitmesi beklenir. Ancak tapu alındığı zaman belediyeye emlak beyanında bulunulması gerekmektedir. Satın alınan taşınmaz malın sene sonuna kadar mal beyanının mutlaka verilmesi gerekmektedir.

 

Emlak Bildirimi Örneği

Taşınmaz mal sahipleri emlak vergisi mükellefi olmaktadırlar. Taşınmaz mal satıldığı zaman verginin mükellefi yerine malik olmaktadır. Ancak bir ev satın alındığı zaman belediyeye mutlaka bildirilmesi gerekiyor. Emlak vergisi bildirim örneği şu şekilde olmaktadır;

.................  BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

 

.................  İL-İLÇE-BELDE

 

Emlak Vergisi Sicil No: .................

 

Vergi Kimlik Numarası: .................

 

MÜKELLEFİN

 

Soyadı

 

Adı (Kurum İse Unvanı)

 

Baba Adı

 

Doğum Yeri/Tarihi

 

Nüfusa K. Olduğu Yer

 

Uyruğu

 

Cilt No

 

Aile Sıra No

 

Sıra No

 

İKAMET ADRESİ

 

Mahalle/Semt

 

Cadde/Sokak

 

Kapı No

 

Dire No

 

İl – İlçe

 

İŞYERİ ADRESİ

 

Mahalle/Semt

 

Cadde/Sokak

 

Kapı No

 

İl-İlçe

 

Telefon

Gibi bilgiler mutlaka belediyeye bildirilmesi gerekmektedir. Gördüğünüz üzere emlak bildirimi örneği bu şekilde yer almaktadır.

 

Emlak Bildirimi Zamanında Yapılmazsa Ne Olur?

Bu emlak bildiriminde vergide mesken olanlar için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip geliri olmayan ev hanımları, işsizler, engelliler, gaziler, şehitler, dul ve yetimler bu vergiden muaf tutulur. Ancak emlak bildirimini geciktiren kişi geciken her taksit için her ay kanunlara göre gecikme cezasını öder. Aylık gecikme cezası %2,5 oranında yer almaktadır. Ancak emlak vergisi borcu hiç ödenmezse kişi o evi satamaz. Emlak bildirimi gecikirse ne olur? Sorusunun cevabı bu şekildedir.

Emlak Danışmanı Olmak İster Misiniz?

Kariyerinizi ve büyümenizi geliştirmenize yardımcı olacağız.
İnsan Kaynakları